
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılında öğretmenlerin iller arası nakil başvurularını Ağustos ayında sonuçlandırdı. Ancak bu süreçte, bir grup öğretmen kiralık ev bulma sorunuyla karşılaştı. Özellikle öğretmenlerin nakillerinin çıktığı bölgelerdeki aşırı kira fiyatları, birçok öğretmenin atamasını iptal etmesine sebep oldu.
İkinci İller Arası Nakil İşlemlerine Yönelik Yeni Düzenleme
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin yoğun talebi üzerine harekete geçti ve 25-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında ikinci bir iller arası atama takvimini açıkladı. Ancak, bu yeni atama takvimi için belirlenen kurallar, birinci nakillerini iptal ettiren öğretmenleri kapsam dışı bıraktı.
İptal Edilen Birinci Nakiller ve İkinci Nakil Başvuruları
Yayımlanan kılavuzun Genel Açıklamalar bölümünde yer alan 1/b bendi, il içi veya iller arası nakillerini iptal eden öğretmenlerin ikinci nakil başvurularını yapamayacaklarına işaret etti. Bu durum, birinci nakil sürecinde atamalarını iptal ettiren öğretmenler için bazı sıkıntılara yol açabilir.
Öğretmenlerin Talepleri ve Beklentileri
Öğretmenler, aşırı kira fiyatlarının yaşandığı bir dönemde kiralık ev bulamamanın zorluklarını dile getiriyorlar. Bu nedenle, birinci nakil işlemlerini iptal etmek zorunda kaldıklarını ve ikinci iller arası nakillerde başvuru hakkı elde etmelerini talep ediyorlar.
2.il içi mazeret tayini başvuracam ancak kontenjan yok.sıfır kontentaj.hani bütün normlar açılacaktı.buradan milli eğitim bakanı sayın yusuf tekine sesleniyorum il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bakanlığı dinlemiyorlar.çoğu yerde norm açığı olmasına rağmen gösterilmemiştir.bakanlık ciddi araştırırsa gerçek ortaya çıkacaktır.bu konudagerçeğe aykırı beyanda bulunan bütün okul müdürleri ve milli eğitim müdürleri derhal görevden el çektirmelidirler.göstermemelerinin nedeni de çok ekders almaktır.
Zorunlu hizmet yükümlülüğü kaldırilanlar 1.il ici ve il dışına başvuru yapabilirken bunda neden yapamıyorlar?
O da tutarlı olmamış.